Klus / Klik / Klaar

Door Jan Vinken, Customer Experience Manager bij Werkspot

Werkspot is het platform dat vakmannen en consumenten bij elkaar brengt. Consumenten plaatsen op Werkspot.nl hun klus en aangesloten vakmannen kunnen op deze klussen reageren. Werkspot wil enerzijds voor consumenten de meest eenvoudige en betrouwbare manier zijn om een vakman te vinden. Anderzijds wil Werkspot voor vakmannen de beste manier zijn om nieuwe opdrachten mee binnen te halen. Hierbij is Werkspot nationaal en internationaal georiënteerd en heeft zodoende ook een internationaal label, Instapro, dat actief is in Italië. 

 

Wat is de ambitie van Werkspot en op wat voor manier wil Werkspot dit bereiken?

Voor Werkspot is het belangrijk de relatie met haar klanten op te bouwen. Werkspot weet dat vakmannen emotioneel gedreven zijn en dat zij hun keuzes vaak maken op basis van gevoel in plaats van op cijfers. Daarom is het belangrijk dat de medewerkers van Werkspot empathie tonen voor de feedback van vakmannen en de juiste vragen stellen, om hen op die manier op lange termijn aan Werkspot te binden. Het platform is voor veel vakmannen een relatief nieuwe manier om opdrachten binnen te halen. Het is daarom belangrijk dat we vanaf het allereerste moment dat ze zich aanmelden een relatie met hen opbouwen. Neem het voorbeeld van hun vaste verfleverancier. Daar gaan ze langs, ze drinken een kop koffie, horen de laatste nieuwtjes, krijgen de beste tips. Werkspot wil zo’n zelfde relatie met haar klanten creëren.

 

Wie hebben training van Tele’Train gehad en waarom deze mensen?

De afdeling Customer Service heeft de training gevolgd om inbound vragen van klanten via telefoon, mail en social media zo effectief mogelijk te kunnen beantwoorden. De afdeling Customer Success is verantwoordelijk voor het succesvol maken van vakmannen. De medewerkers van deze afdeling volgden een training over hoe zij sterke relaties kunnen opbouwen en commercieel slagvaardiger worden.

 

Wat voor producten of diensten hebben jullie bij Tele’Train afgenomen?

Wij hebben meerdere plenaire presentaties van Tele’Train consultants gevolgd. In drie maanden hebben we vijf thema’s behandeld: omgaan met klanttypen, gespreksstructuren, omgaan met emoties, zakelijk/schriftelijk communiceren en signaleren/omgaan met commerciële kansen.

 

Wat is de reden dat jullie training afnemen?

Het probleem is dat wij als internetbedrijf een vrij anonieme leverancier zijn voor de vakman en daardoor vaak een onpersoonlijke manier van communiceren hanteren (bijvoorbeeld via de mail). Om klanten op de lange termijn aan ons te binden en tevreden te houden is customer intimacy cruciaal. Mede dankzij de trainingen zijn onze medewerkers in staat vakmannen te activeren, behouden en tevreden te houden.

 

Waarom hebben jullie voor Tele’Train gekozen?

Tele’Train biedt modulair trainingen aan, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de pakketten op maat gemaakt zijn. Ze werken met hele goede in-house trainers, die allemaal in de trainingsmethode geloven en deze dus ook effectief kunnen overbrengen. Daarnaast hebben ze zeer overtuigende klantcases om te laten zien.

 

Hoe is Werkspot bij Tele’Train uitgekomen

Na grondig onderzoek hebben wij drie partijen laten pitchen en wij vonden Tele’Train uiteindelijk het beste. De combinatie van e-learning pakketten en de kwaliteit van de trainers sprak ons het meeste aan.

 

Wat zeggen / wat vinden de mensen van Tele’Train die de training gehad hebben?

De training was erg nuttig en de combinatie van e-learning en praktijktraining zorgt voor goede resultaten. Ook de toegankelijkheid van de trainers en de mogelijkheid om veel vragen te stellen werd zeer gewaardeerd.

 

Hoe lang werken jullie al samen met Tele’Train?

Sinds januari 2016.

Menu Title