Explanimation

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact

Explanimation

Een Explanimation, ook wel ‘uitleganimatie’, zetten we in om veel informatie in korte tijd en op een snelle manier begrijpelijk te maken. Ook is het een slimme keuze om inzicht te geven in complexe processen. Explanimations zijn goed inzetbaar als op zichzelf staande leervorm, bijvoorbeeld als micro learning van een paar minuten. We integreren explanimations ook in e-learningmodules of zetten ze in als één van de leervormen in een groter leerpad.

 

In het onderwijs krijgen explanimations een steeds grote rol. Dankzij platforms als Vimeo en YouTube kunnen docenten of trainers gemakkelijk zelf instructievideo’s maken. Dit noemen we ook wel kennisclips ter ondersteuning van het les- of trainingsmateriaal.

 

Wij kunnen je helpen bij het uitdenken van het concept en het script. Het uitwerken van de tekst naar een visual design en de uiteindelijke productie waarin de explanimation tot leven komt. 

Bekijk hieronder een voorbeeld van een explanimation. In een reeks van zeven korte animaties wordt de impact van de Wnra duidelijk gemaakt. Dit voorbeeld gaat over ‘Van aanstelling naar arbeidsovereenkomst’.

Media