Ontwerp & advies

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact

Groeien met een aantrekkelijk en futureproof leerlandschap?

Met onze onderwijskundige ervaring hebben wij al vele organisaties verrast met advies en ontwerp op maat. Bij alle leervragen, of ze nu vanuit organisatie verandering, technologische vernieuwingen of een wens tot professionalisering komen, raken wij de kern en komen tot een aantrekkelijk en futureproof leerlandschap voor duurzame groei van de organisatie en de mensen. 

 

Vanuit een duidelijke en scherpe visie zorgen wij voor richting, structuur en samenhang met aantrekkelijke, uitdagende en effectieve leerroutes. Met onderweg een op maat gemaakt online en offline leeraanbod. En volgens onze opdrachtgevers altijd verrassend, innovatief en uiterst effectief. 

Met deze vragen helpen
wij onze klanten

 • We hebben zo veel verschillende opleidingen, trainingen, workshops, maar gaan we de goede kant op met onze organisatie?
 • En hoe krijgen we meer structuur en samenhang?
 • Hoe maken we ons leeraanbod aantrekkelijk, spannend en effectief?
 • Hoe kunnen we met onze opleidingen snel, slim en flexibel inspelen op veranderingen?
 • Hoe maken we de stap naar 21e eeuwse vaardigheden en duurzame gedragsveranderingen?
 • Hoe creëren we een onderscheidend leerklimaat dat onze mensen boeit en bindt en ook een wervingsmagneet is voor de arbeidsmarkt?

Leerlandschap en leerklimaat

Het leerlandschap is de unieke fysieke en virtuele leeromgeving van een organisatie. Met dit ontwerp begint de reis: individueel of als team volg je een leerroute. Onderweg naar het einddoel zetten wij bewust de meest geschikte online en offline leeroplossingen in. Altijd prikkelend en soms pittig, want groeien doe je buiten de comfortzone. Als onderwijskundigen besteden wij veel aandacht aan een gezond en positief leerklimaat: wij maken leren leuk, aantrekkelijk en uitdagend. Daar bloei je van op en daardoor blijf je jezelf verwonderen en ontwikkelen.

Schermafbeelding 2023 12 15 om 15.46.

Maatwerk voor impact

Geen mens leert hetzelfde en iedereen heeft een eigen leervraag. Daarom zetten wij altijd hoog in op maatwerk; we hebben niets op de plank liggen. Als onderwijskundigen weten we als geen ander hoe we adaptief leren moeten inzetten voor de meeste impact. Ons leeraanbod stemmen we af op kennis, competenties en leervragen van organisatie, teams en individuele medewerkers. Daarbij zetten we slimme technologie in waarmee we ons leeraanbod nog specifieker maken en vooruitgang meten. 

Media

Mirthe Meeuwisz

"Er zijn heel veel verschillende routes om tot leeroplossing te komen. Wij gebruiken hiervoor het leerlandschap. Samen komen we tot een maatwerk oplossing."
 
Niets is ons te gek om mensen vooruit te helpen. Zelfs een flightsimulator niet. Die hebben we ingezet om mensen beter te leren omgaan met stress bij een crisis.
NFP 220074 6

Blended learning: juiste mix online en offline

Wat wil je bereiken met opleiding en training? Waar wil je als organisatie naartoe? Niet de middelen, maar het doel staat bij ons voorop. Als de stip aan de horizon is gezet, dan bepalen wij de leerroutes en met de meest effectieve leermiddelen. Dat is een afgewogen mix van online en offline, waarbij we de kracht van beide leervormen optimaal benutten. Gaat het om kennis, vaardigheden of gedragsverandering? Is groepsdynamiek en samen fysiek doen en ervaren belangrijk? Elke keer weer komen wij met passende leeroplossingen. Denk aan e-learning, games, apps, leerplatforms, forums, rollenspelen, werkplekopdrachten, workshops. Niets is ons te gek om mensen vooruit te helpen. Zelfs een flightsimulator niet. Die hebben we ingezet om mensen beter te leren omgaan met stress bij een crisis. Een echte crisis gebruiken was lastig, vandaar dat we in die flightsimulator de medewerkers onder grote druk hebben gezet. Samen ervaren, beleven en leren. En open praten over je eigen rol en gedrag onder stress. Dit was een onvergetelijke interventie met blijvende impact. Daar gaat het ons om.

Hoe doen we dat?

 • Open en eerlijk. We zijn nieuwsgierig naar jou en je organisatie. We vragen kritisch door en leggen soms een vinger op de zere plek. Maskers af en samen op reis, dat geeft energie.
 • Met lef. Soms prikkelen en confronteren we om je uit de comfortzone te halen. Alleen zo kun je jouw grenzen verkennen en verleggen. Dat is een heerlijk gevoel! Duurzame impact bereiken we door dieper te graven en mensen fijne en uitdagende leerervaringen te geven.
 • Slim en pragmatisch. Opleiden is geen kostenpost, maar een investering die je slim moet inzetten voor duurzame groei en ontwikkeling van mens en organisatie. Niet al het oude hoeft over boord. Pragmatisch kijken we naar wat goed is, wat beter kan en welke vernieuwende leervormen we kunnen toevoegen aan het leerlandschap.
 • Samen met jou. In al onze onderwijskundige trajecten werken we intensief samen met leerspecialisten en inhoudsdeskundigen van jullie organisatie. We zijn adviseur, klankbord en spiegel. En vooral een energieke, gedreven en professionele sparringpartner voor de beste leeroplossing.

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Heb je een leeruitdaging of onderwijskundig vraagstuk?
Graag helpen wij je verder met het ontwikkelen van:

 

 • Ontwikkelen van opleidingsvisie
 • Opstellen strategisch opleidingsplan 
 • Uitwerken opleidingsplan met leerpaden en leeraanbod 
 • Opstellen evaluatieplan, inclusief toetsingskaders en meetinstrumenten
 • Creëren van samenhang in de opleidingsstructuur
 • Onderwijskundige projectleiding
 • Verkenning leerlandschap via Smart Learning Workshop
 • Opzetten online Academy
 • Adviseren over leertechnologie

 

En met alle andere onderwijskundige vragen die jouw organisatie slimmer, aantrekkelijker en effectiever maken. Kom maar op!


Leeruitdaging of onderwijskundig vraagstuk?

Graag helpen we je verder.

Neem contact op

Bekijk ook onze andere diensten