Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact

E-learning over gevaarlijke stoffen

Teijin Aramid bevindt zich in een industrie waar e-learning nog in de kinderschoenen staat. Samen met Nathalie te Rietstap, Learning & Development adviseur bij Teijin Aramid, ontwikkelden wij hun eerste e-learning module.

 

Hoe nu zo’n e-learning aan te pakken..

“Ik had behoefte aan meer uitleg over hoe nu zo’n e-learning aan te pakken als het gaat om het ontwerp, maar ook de projectmatige kant die erbij komt kijken. Uiteraard wilde ik direct zelf aan de slag. De grote hoeveelheid tijd die het kost om zelf iets te gaan ontwikkelen maakte dat ik al snel bij Tele’Train terecht kwam toen ik intern de vraag kreeg een e-learning over Gevaarlijke stoffen te ontwikkelen. Ook hebben we ze gevraagd een format te ontwikkelen die we als basis kunnen gebruiken voor onze eigen te ontwikkelen e-learning modules. We hebben als organisatie strikte eisen als het gaat om vormgeving dus het was zinvol om dit samen met Tele’Train te doen.”

 

Kick-off

“Het ontwikkelen van deze e-learning verliep heel soepel en heel strak qua fases die we hebben doorlopen. Ik ben zelf vrij gestructureerd dus ik vond het heel fijn om zo te werken. We zijn gestart met een kick-off bijeenkomst samen met de projectleden vanuit onze organisatie en de projectleider van Tele’Train en in een maand of vier hebben we uiteindelijk de e-learning afgerond. Wij leverden vooral de content en inhoud aan en zij zorgde ervoor dat de gestelde leerdoelen ook uiteindelijk terugkwamen in de e-learning.”

 

De verwachtingen zijn waar gemaakt

“Ik ben heel tevreden over deze e-learning en ook intern is men enthousiast, zelfs zo dat we nu voor een andere locatie ook een vergelijkbare e-learning gaan maken, samen met Tele’Train uiteraard. De verwachtingen zijn zeker waar gemaakt. Wat mooi is dat je zo’n e-learning echt samen ontwikkelt. Uiteraard bedenkt Tele’Train hoe alles wordt aangeboden maar je bent er zelf wel intensief bij betrokken. Wat voor mij persoonlijk ook leerzaam was is het feit dat ik de gevolgde training van Tele’Train nu zelf in de praktijk heb doorlopen. Ik ben nu zelf ook beter in staat om e-learning te ontwikkelen en voor de toekomst wil ik dit ook zeker meer gaan doen. Wat ik dan wil doen is niet een hele e-learning laten ontwikkelen maar bijvoorbeeld alleen mijn storyboard laten reviewen door Tele’Train, animaties laten ontwikkelen of het laten inspreken van teksten door een stemacteur.“

 

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact