Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact

Gestructureerde kennisoverdracht van taken ambassades

Tele’Train en de Directie Consulaire Zaken en Visumbeleid (DCV) – onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken - werken sinds enkele jaren samen aan verschillende modules voor Comma. Comma is het leerplatform voor consulair medewerkers over de hele wereld. Nadat Comma een aantal jaar geleden werd opgeleverd voor de directie Consulaire Zaken en Visumbeleid, afdeling Consulaire Aangelegenheden (DCV/CA), zijn er meer afdelingen aangehaakt, is er een huisstijlhandboek ontwikkeld en wordt op interactieve wijze de stof bijgeschaafd.

 

Eén van de afdelingen die de afgelopen tijd is aangehaakt is Visa en Reisdocumenten (VR). Bij VR lag de wens om de kennisoverdracht gestructureerd en beter aan te pakken. In het afgelopen half jaar is een slag gemaakt met de ontwikkeling van negen modules om het wereldwijde visum- en reisdocumentenproces een impuls te geven. Intern krijgen ze al veel positieve reacties op de modules. Medewerkers zijn blij dat eindelijk op een uniforme wijze aandacht wordt besteed aan het verder professionaliseren van de taken op de ambassades.

Na de zomer begint de Comma-driedaagse, zoals ze dat intern noemen. Tijdens deze dagen worden de nieuwe modules in de markt gezet en wereldwijd gepromoot onder de medewerkers. Een lastige klus als je rekening moet houden met de verschillende locaties en tijdzones. Dit doen ze zoals ze dat wel vaker doen alleen nu groter en gestructureerder, onder andere doormiddel van periodieke nieuwsberichten, interviews met betrokkenen en zelfs prijsvragen. Bij DCV verwachten ze met de grote afstand die zij wereldwijd hebben van elkaar, dat dit het middel wordt om op een uniforme wijze aan je kennis te komen.

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact