Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact

Interactieve e-learning helpt medewerkers digitaal zaakgericht werken

 

De uitdaging

Gemeente Ede stapte in 2018 over naar een nieuw systeem om het digitale zaakgerichte werken in de hele organisatie door te voeren. Totaal 800 eindgebruikers van de vakafdelingen (dienstverlenend, beleid en ondersteunend) en specifieke doelgroepen (KCC, management en assistenten) moesten worden opgeleid in de nieuwe werkwijze én in het gebruik van het systeem. De opleiding was vrijblijvend, met als doelstelling om wel een zo hoog mogelijk bereik te behalen.

 

De oplossing

Tele’Train ontwikkelde voor Gemeente Ede een e-learningmodule waarin medewerkers op interactieve wijze kennis, inzicht en vaardigheden hebben aangeleerd over de inhoud van zaakgericht werken en de toepassing hiervan in het systeem. Er is een leerplatform in de look & feel van Gemeente Ede ontwikkeld, waarin de eindgebruikers op intuïtieve wijze het leerpad volgden. De input voor de module is geleverd door inhoudsdeskundigen van Gemeente Ede. De regie voor de didactische ontwikkeling en het bouwen van de module is uitgevoerd door onderwijskundigen van Tele’Train.

 

Het resultaat

Een toegankelijke en interactieve e-learningmodule ‘digitaal zaakgericht werken’, die door ruim 80% van alle medewerkers is gevolgd! De module geeft toelichting op het proces van zaakgericht werken, bevat uitgewerkte procesvoorbeelden, deelscenario’s als simulatieopdrachten en de mogelijkheid tot toetsing en extra oefencasussen. Het nieuwe zaakgericht werken is mede door deze module succesvol bij Gemeente Ede geïmplementeerd.

 

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact