01-06-2022 / Artikel

Kennismaken met: JoAn

Maak kennis met JoAn maar wees er snel bij. Ze is tijdelijk onze Manager Learning Consultancy. 

 

JoAn kan je vertellen welke rol je vervult?

Ik moet nog steeds zelf in m’n handtekening kijken naar de functienaam; manager Learning Consultancy a.i.. Officieel heb ik tijdelijk de rol van Veerle, maar we hebben het net iets anders ingevuld. Zolang we nog op zoek zijn naar de nieuwe manager voor Development, mag ik zowel de collega’s uit het LC team als ook uit het development team ondersteunen. Dat betekent dat we regelmatig bila’s houden en dat ik meedenk over allerlei zaken die spelen en die hen bezighouden.

 

Waar Komt je passie voor het werk vandaan?

Mijn passie voor het werk vloeit voort uit mijn interesse in de mens; waarom doen mensen wat ze doen? De diversiteit die werken met mensen met zich meebrengt; geen dag is hetzelfde. En de behoefte om het samen beter en leuker maken.

 

En welke ervaring neem je mee?

In mijn 20er jaren heb ik op HR gewerkt en van daaruit ben ik het trainersvak in gerold. Rond mijn 30e als zelfstandige gaan werken en bijna altijd in een combinatie van een detachering met daarnaast losse opdrachten. De rollen en werkzaamheden zijn heel verschillend maar altijd te herleiden naar communicatie, gedrag, samenwerking, persoonlijke- en teamontwikkeling.

 

Vertel eens, waar ben jij nou enorm goed in?

Hmm, volgens mij ben ik nergens enorm goed in maar wel in veel dingen best goed genoeg. Een beetje in het kader van ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’.

 

Heey die uitspraak hoor ik vaker. Kun je dan benoemen waar je minder goed in bent?

Hardlopen, echt, aan het eind van de straat kun je me aan een zuurstoftank hangen. En nee, ik woon niet in de langste straat van Nederland. En koken. Mijn pan heb ik totaal verwoest met een maiskolf die je enkel in water hoefde te koken😅.

 

En wat heb je gestudeerd en waar kom je vandaan?

Ik ben geboren en getogen in Utrecht en woon daar nog steeds met veel plezier. Met trots noem ik Utrecht het grootste dorp van Nederland. Daar heb ik ook mijn studie Sociale Psychologie gedaan. Wel wat aan de late kant. Op m’n twintigste ‘even gestopt’ en dacht op m’n dertigste ‘oh ja, dat wilde ik ook nog doen’. Voltijds studeren tussen de 18 jarigen en ondertussen ook nog werken. Niet praktisch, wel heel leuk en vooral typerend voor mij😉.

 

Nog één vraag. Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Oeh nou, ik ben echt een nachtvlinder, maar als ik dan eenmaal slaap… Laat ik het zo zeggen, ik woon samen met Bas en die twijfelt of hij me bij brand moet wakker maken, haha! Maar als je me vraagt waar ik nou echt blij van word, dan is het antwoord, een festival/feestje waar ik kan dansen!

 

Fijn dat je er bent JoAn, wil je nog iets toevoegen?

Als ik dan toch de kans krijg om nog wat te zeggen, dan is het mijn dank voor het welkom door iedereen, zo open en oprecht. Het voelt alsof ik hier al tijden ben.