Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact

E-learningmodules in een nieuw jasje

 

Zetacom is de systeem integrator voor de zakelijke markt. Met een specialisatie in telefonie, netwerken en zorgsystemen verovert ze zowel de MKB als de grootzakelijke markt en in het bijzonder de gezondheidszorg. Een succesvolle implementatie van de verschillende Zetacom-systemen valt of staat met het juiste gebruik ervan door medewerkers van de opdrachtgevers. Zetacom biedt daarom bij alle implementaties trainingen aan en doet dit steeds vaker online. Samen met Daphne Doorduijn van Zetacom hebben wij een bestaande e-learningmodule in een nieuw jasje gestoken.

 

In een nieuw jasje

“We zijn de samenwerking gestart in het kader van ons trainingsgedeelte voor zorginstellingen. De eindgebruikers krijgen van ons een klassikale training en een e-learning aangeboden om de systemen te leren kennen. Deze e-learning modules maakten wij zelf met het programma Articulate 2. Het probleem voor ons was vooral dat we te weinig ervaring hadden. Hoe geef je een e-learning goed vorm? Alle informatie zat wel in de e-learning, maar was gewoon niet gebruiksvriendelijk. Wij gebruikten eigenlijk te veel tekst, dan is het lastig om de aandacht vast te houden.

 

Een klant van ons wilde dat we de e-learning anders gingen vormgeven. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een partij die dat voor ons kon doen, omdat we zelf die kennis en expertise niet hebben. Wij kunnen vanuit de kennis die wij hebben over onze producten gewoon alles prima in een e-learning stoppen, maar hoe je dat dan mooi vormgeeft en voor een cursist leuk maakt, ja dat is dan toch een vak apart.”

 

Positief verrast

“Ik vond het lastig om me er een voorstelling van te maken. Hoe zou de e-learning er uit kunnen zien zodat het voor de medewerker een feestje is om deze te doorlopen? We hadden in die zin geen concrete verwachtingen hoe het er uit moest gaan zien. We hadden meer globaal beschreven wat de klant wenste. We zijn echt positief verrast over hoe mooi het geworden is, hoe intuïtief en leuk om naar te kijken. Ook de klant is erg tevreden over het eindresultaat en ziet het als een mooie verbeterslag.

 

We hebben inmiddels een evaluatiegesprek gehad met Hester en Rianne van Tele’Train. Rianne was voor ons de persoon die vanuit Tele’Train het project heeft begeleid. De samenwerking was heel positief, hele korte lijnen, het product is mooi geworden en het was gewoon heel erg gezellig.

 

We gaan voor de andere producten binnen ons portfolio verder met het ontwikkelen van e-learning modules. Voor een groot gedeelte zijn de e-learning modules er al, in dezelfde oude stijl, dus eigenlijk gaan we op dezelfde voet verder.”

 

De samenwerking

“Heel positief, concreet en helder in de planningen. Ik heb een hele dag samen met Rianne de e-learning helemaal uitgeplozen, en gekeken naar hoe de e-learning er uit moest komen te zien. Dit deed ze onvermoeibaar en enthousiast, daar krijg je energie van. Als er vragen waren was iedereen makkelijk te bereiken. Dat zijn toch wel de voorwaarden om samen iets neer te zetten.”

 

 

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact