Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact
18-12-2019 / Interview

"De spin in het web van Tele’Train"

Iedereen is vervangbaar zeggen ze weleens, nou Manouk niet! Als Business Coördinator is zij de spin in het web van Tele’Train. Hoe is ze zo onmisbaar geworden? En wat zijn haar uitdagingen?

 

Je bent een van de nieuwste aanwinsten van Tele’Train. Hoe ben je het vak ingerold en bij Tele’Train terecht gekomen?

Tijdens mijn studie ‘Toegepaste Psychologie’ heb ik stagegelopen bij een uitzendbureau. De vestiging waar ik stage liep had destijds een vacature openstaan bij Tele’Train, waarvoor wij mochten werven. Ik weet nog dat ik dacht: “Wat een leuk bedrijf en wat een leuke functie!”. Na mijn afstuderen ben ik bij het uitzendbureau blijven werken, maar na een aantal jaar wilde ik iets anders gaan doen. Ik wilde verder kijken dan recruitment. Via LinkedIn ben ik bij de vacature van ‘Business Coördinator’ bij Tele’Train terecht gekomen en daar heb ik toen op gesolliciteerd. Door mijn studieachtergrond heb ik veel affiniteit met de diensten die Tele’Train aanbiedt en ik vind het leuk om mensen te helpen door te organiseren, te plannen en contacten te onderhouden. Toch leuk, dat ik nu in dezelfde functie bij Tele’Train zit als waar ik tijdens mijn stage voor heb geworven.

 

Hoe ziet een werkdag van een Business Coördinator er uit?

Geen werkdag ziet er hetzelfde uit. Dat vind ik juist zo leuk aan de functie van ‘Business Coördinator’. In grote lijnen bestaat mijn werk uit het inplannen van trainingen, waarbij ik met alle betrokken partijen contact onderhoud. Soms bieden we korte opleidingstrajecten aan voor één groep van één tot twee trainingsdagen, maar we verzorgen ook langere, grote opleidingstrajecten waarbij er 80 groepen zijn die elk vier masterclasses volgen. Ik probeer ervoor te zorgen dat alles operationeel goed verloopt en dat de betrokkenen voorzien zijn van de juiste informatie. Verder houd ik me bezig met werkzaamheden als het verwerken van e-learningrapportages, projectadministratie en het wekelijks bijwerken van ons omzetdashboard, waardoor we kunnen zien of we financieel gezien op schema liggen.

 

Hoe leer je zelf het liefst? En wat hoop je bij Tele’Train nog te leren?

Ik ben iemand die de tijd neemt om leerstof in zich op te nemen en zich probeert in te leven in andere mensen of een probleem om erachter te komen hoe het in elkaar zit. Ik probeer iets vaak ook van verschillende kanten te belichten en daarbij creatief te denken. Aan de andere kant ben ik ook iemand die graag leert door te ‘doen’. Als ik op de middelbare school gymles had en de docent ging het spel uitleggen, dan had ik zoiets van “laat het me maar gewoon doen, dan kom ik er vanzelf wel achter hoe het werkt”.

 

Bij Tele’Train hoop en denk ik nog veel te kunnen leren. Het lijkt me leuk om meer te weten te komen over de inhoud van de trainingen en e-learnings die we ontwikkelen en aanbieden, want na vier maanden weet ik daar nog lang niet alles van. Tele’Train is een redelijk klein bedrijf, waardoor je van ieders functie wel iets meekrijgt en het lijkt me leuk om daar ook nog meer over te weten te komen. ‘Hoe bouwen de e-learningontwikkelaars een e-learning?’ en ‘Wat is er nodig voor een goede training?’’. Genoeg te leren dus!

 

En als je dan niet aan het werk bent, wat doe je dan graag?

In mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek of kijk ik een serie, maar ik vind het ook erg gezellig om met vrienden of familie te borrelen en uit eten te gaan. Aangezien ik in Amsterdam woon is er aan restaurants of cafés geen gebrek. Ik vind het leuk om steeds weer ergens anders naartoe te gaan en houd daarom ook een ‘restaurant bucketlist’ bij. Na al dat eten moet er natuurlijk ook af en toe gesport worden. Het liefst ga ik dan een rondje wandelen of fietsen of baantjes trekken in het zwembad.