07-02-2022 / Artikel

Kennismaken met: Ilke

Maak kennis met Ilke. Onze creatieve nieuwe Learning Consultant. 

 

Ilke is een Friese naam toch? Kom je uit het noorden?

Hahah nee, ik kom oorspronkelijk uit Brabant. Ik ben geboren in Den Bosch en opgegroeid in Vught. Ik vond de Randstad nog een beetje te groot en te eng dus heb ik de eerste jaren van mijn studerende leven doorgebracht in Nijmegen. In Nijmegen heb ik Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde gestudeerd. Na 4 jaar durfde ik het aan om de Randstad te verkennen en ben ik naar Utrecht verhuisd voor de Master Onderwijswetenschappen. Momenteel woon ik in Noordwijk samen met mijn vriend en zijn twee kinderen.

 

Welkom! Een nieuwe kracht in ons team van Learning Consultants. Wat deed je hiervoor?

Voordat ik bij Tele’Train aan de slag ging heb ik 5 jaar in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gewerkt als onderwijskundig adviseur. Ik ben betrokken geweest bij de Geneeskunde opleiding en de vervolgopleidingen tot medisch specialist. 

 

Vertel eens, waar komt je passie voor het werk vandaan?

Ik had ooit een bijbaantje als begeleider in een woonvorm voor mensen met een visuele beperking. Ik vond het fascinerend om te zien hoeveel mensen met een beperking nog kunnen, als je ze maar op de goede manier prikkelt of stimuleert. Dat geldt denk ik voor iedereen. Als we maar op de juiste manier geprikkeld of gestimuleerd worden, kunnen we veel meer dan dat we denken. Dat benutten van talenten van mensen door ze op de juiste manier dingen te leren en daarmee de boel naar een hoger niveau tillen, dat maakt me echt enorm blij. 

 

En waar ben je nou echt goed in?

Ik kan out-of-the box te denken en met creatieve oplossingen komen, maar let daarbij wel goed op dat het goed aansluit bij de huidige situatie. ‘Pragmatische creativiteit’ noemde een oud-collega het ooit. Verder heb een aantal keer te horen gekregen dat mijn enthousiasme voor leren en ontwikkelen aanstekelijk is. 

 

En als je eerlijk bent, waar zou je wel beter in willen zijn?

De weg vinden. Ik heb nauwelijks (lees: geen) richtingsgevoel dus zonder Google Maps of TomTom ben ik nergens. En ik heb twee linker handen. Ik ben, ondanks mijn fanatisme, een enorme kluns in klussen.

 

Daar heb je toch google maps voor 😉 Laatste vraag... Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Ik ben gek op duiken. Dus als je een vliegticket hebt naar een warm land met een mooie blauwe zee waarin veel vissen zwemmen en er mooi koraal is, dan mag je me zeker wakker maken!