Speel je met een vraag?

Grisella Haaze, sales consultant, helpt je graag verder
Ja ik wil contact
02-05-2024 / Blog

Verschuivingen in het e-learning landschap op een rij

E-learning is dé manier om snel en slim te leren. Het kan gebruikt worden voor onboarding, kennisoverdracht, teamontwikkeling en nog veel meer.

De manier waarop we leren verandert voortdurend. We zetten de vijf belangrijkste verschuivingen in het e-learning landschap op een rij.

1. Betere focus op de doelgroep
E-learning moet persoonlijk zijn en deelnemers direct aanspreken. Door telkens bruggen te slaan naar de praktijk kan de deelnemer direct met het geleerde aan de slag. Met adaptieve modules leert de deelnemer alleen wat hij of zij nodig heeft.

2. Meer focus op het grote geheel

E-learning wordt steeds gezien als een integraal onderdeel van de werkplek. De focus ligt op hoe de e-learning bijdraagt aan het werk en op de toepassing in de praktijk. De e-learning is daarom ook een belangrijk onderdeel van de learning journey en blended learning.

3. Optimale combinatie van didactiek, inhoud en techniek

Een goede combinatie van didactiek, inhoud en techniek is essentieel voor een effectieve leerervaring. Door gebruik te maken van storytelling, verbeterde interacties, gerichte motivatie, kortere tijdsduur en social learning kan de deelnemer beter gefocust blijven en meer leren.

4. Leren aantrekkelijker en toegankelijker maken

Door meer gebruik te maken van audiovisuele technieken, zoals animaties, video's en audio, wordt de inhoud levendiger. De vormgeving wordt verbeterd en de interfase gebruiksvriendelijker. E-learning is ook steeds meer toegankelijk voor verschillende devices en voor mensen met een visuele beperking.

5. Fun!

Het is belangrijk om e-learning leuk te maken. Gamification wordt steeds populairder als middel om e-learning aantrekkelijker te maken. Je voegt game-elementen toe zodat je de deelnemer activeert, motiveert, bindt en boeit.

Benieuwd hoe wij met vijf e-learnings 3.500 medewerkers van Holland Casino van 14 vestigingen op de hoogte brengen van vijf nieuwe foodconcepten? We geven je een beeld in de onderstaande korte video.

Media