Voor de laatste L&D trends

Tele'Train organiseert sinds 2021 een aantal laatste dinsdagen van de maand de Smart Learning Experience. Een reeks webinars waarbij Tele'Train directeur Hester Mager in gesprek gaat met interessante sprekers voor en uit de Learning & Development wereld.

 

Omdat we weten hoe waardevol het is om elkaar te spreken over alles wat er speelt in ons vakgebied. En hoe fijn dat is om van vakgenoten of zelfs wel ‘vakgekken’ te leren. Een moment waar we online samenkomen om elkaar te 'zien', te spreken en vooral nieuwe inzichten te krijgen. 

Doe mee aan onze inspirerende webinars

Deze webinars zijn al geweest

 • Design Thinking

  14 juli 2022 | 11.00 - 12.00

  Design Thinking.. had dat niet iets met software development te maken? Zeker, maar de methode om in co-creatie te innoveren heeft zich ook op andere gebieden bewezen.

   

  Tim Schuurman is expert op het gebied van Design Thinking. Op Donderdag 14 juli van 11:00 tot 12:00 neemt hij ons mee in de methodiek en bespreken we voorbeelden van Design Thinking in de L&D wereld.

   

  Design Thinking maakt het mogelijk om voor complexe vraagstukken innovatieve ideeën te ontwikkelen én te realiseren. Het is een ‘activity-based’ proces met een sterke nadruk op samenwerking en creativiteit. De aanpak stimuleert teams om de juiste vragen te stellen en de behoeften van mensen te ontdekken.

   

  Dit webinar

  - Design Thinking principes & mindset

  - De Double Diamond

  - Voorbeelden van Design Thinking in het L&D werkveld

   

  Tim Schuurman
 • Ruimte om te spelen

  29 maart 2022 | 11.00 - 12.00

  Doe jij dat nog wel eens, spelen? En fröbelen?

  Of is je werk daar te serieus voor? Lijd jij, of de mensen om je heen aan terminale serieusheid?

   

  Wist je dat...

  …mensen die spelen flexibeler zijn en meer openstaan voor verandering?

  …je door te spelen je sociale en emotionele vaardigheden verbetert?

  …volwassenen met een speeltekort hun optimisme verliezen, somber worden en vastgeroest raken?

   

  Tijdens dit webinar delen Ben Kuiken en Marijne Vos inzichten met je die ze opdeden tijdens het schrijven van het Grote Fröbelboek voor adviseurs. In dit webinar combineren we stukjes theorie met gedachten-oefeningen en spelvormen. Zodat je je 'spelende ik' weer opstart en speelruimte creëert in je eigen werk, hoofd en organisatie. Een speels webinar waarbij je niet alleen kennis opdoet over spelen en fröbelen, maar het je vooral veel plezier en energie oplevert.

   

  Open video op Youtube

  Marijne Vos & Ben Kuiken
 • Help! Hoe gaan we om met stress in het leerproces?

  25 januari 2022 | 11.00 - 12.00

  Stress, depressie, somberheid, steeds meer mensen hebben er last van. Vooral jong volwassenen geven aan psychische problemen te hebben. En dan hebben we deze maand ook nog eens Blue Monday. De dag die wordt bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar.

   

  Dit webinar spreken we met Psycholoog Thijs Launspach. Stress-expert en expert op het gebied van millennials. Thijs legt ons uit wat we kunnen doen om de stress in het leerproces en op het werk te verminderen en te voorkomen. En natuurlijk zijn we benieuwd hoe Thijs zelf met druk omgaat.

   

  Schrijf je in, doe mee en stel je eigen vragen in de eerste Smart Learning Experience van 2022.

   

  Thijs Launspach
 • De data gedreven toekomst

  30 november 2021 | 11.00 - 12.00

  De toekomst is data gedreven. Wat betekent dat voor ons en voor ons werkveld? Waar moeten we rekening mee houden, en hoe verbeter je het leerproces aan de hand van data? Tijdens deze sessie praten we met Marelle van Beerschoten, oprichter en Managing Director van Digital Shapers een bedrijf dat onder andere gespecialiseerd is in data strategie en datagedreven werken.

   

  We hebben een aantal vragen aan Marella, jij ook? schrijf je in voor onze webinar en doe mee!

   

  Marelle van Beerschoten
 • Leren door Virtual Reality

  26 oktober 2021 | 11.00 - 12.00

  Samen met Wouter van den Bijgaart, grondlegger van de Nederlandse VR-entertainment, gaan we het hebben over Virtual Reality. En met name de vele mogelijkheden op het gebied van educatie die deze technologie met zich meebrengt.

  Wouter van den Bijgaart
 • Werken jouw leerstrategieën eigenlijk wel?

  28 september 2021 | 11.00 - 12.00

  Hoe kun je goed inzicht krijgen in je eigen leerproces? Wat zegt onderzoek over hoe je het beste kunt leren? Hierover ga ik in gesprek met onderwijspsycholoog Gino Camp. Hij bekijkt dit vanuit het perspectief van iemand die iets nieuws wil leren, maar ook vanuit de docent: hoe kun je als docent aansluiten bij het leerproces van je studenten? En hoe werkt dat dan in online of blended learning?

  Gino Camp

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact