16-09-2020 / Interview

De nieuwste aanwinst van Tele’Train

Esther is de nieuwste aanwinst van Tele’Train, maar zeker niet nieuw in het vak. Met een sollicitatie via Zoom en een online bingo om alle Tele’Trainers te leren kennen, was haar start bij Tele’Train allesbehalve saai. Hoe is ze het vak ingerold? En waar houdt ze zich binnen Tele’Train mee bezig?

 

Je bent een van de nieuwste aanwinsten van Tele’Train. Hoe ben je het vak ingerold en bij Tele’Train terecht gekomen?
In mijn vorige baan heb ik tijdens een HR traineeship gewerkt op verschillende afdelingen binnen HR, waaronder op de afdeling Learning & Development. Hier heb ik voor het eerst kennisgemaakt met het L&D-vakgebied en de werkzaamheden spraken mij meteen aan. Ik wist daarom al snel dat ik mij verder wilde ontwikkelen in dit vakgebied. Ik zag de vacature voor E-learning ontwikkelaar van Tele’Train op Linkedin voorbijkomen en ik was meteen enthousiast!  

 

Waar houd je je als E-learning ontwikkelaar zoal mee bezig?

Bij de functie horen veel afwisselende werkzaamheden. Zo mocht ik al snel meedraaien op een groot project waarbij verschillende e-learnings ontwikkeld moesten worden. Tijdens dit project heb ik mij met een aantal collega’s beziggehouden met het hele proces rondom het ontwikkelen van e-learnings. Maar ook het modereren van webinars is iets waar ik veel mee bezig ben. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen, waar ik veel energie uit haal!

 

Hoe zie jij de toekomst van leren voor je? En van welke ontwikkelingen word je enthousiast?
Ik verwacht dat er op het gebied van leren steeds meer een verschuiving plaats zal vinden van een ‘one size fits all’ benadering naar een individuele aanpak. Dus steeds meer op individueel niveau kijken naar wat iemand nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Op deze manier ligt de regie van het leerproces bij de medewerker, die zelf kan meebepalen welke bijscholing hij nodig heeft, in plaats van dat deze hem wordt opgelegd. Ik denk dat dit het leertraject effectiever maakt, maar ook prettiger voor de medewerker.

Daarnaast denk ik dat organisaties het effect van leren steeds meetbaarder zullen maken. Door bijvoorbeeld te meten wat voor invloed een opleidingsprogramma heeft op bepaalde bedrijfsresultaten. Hierdoor zal een organisatie makkelijker conclusies kunnen trekken uit een leer- en ontwikkeloplossing. Wat ervoor zorgt dat organisaties een beter inzicht krijgen in de vakgebieden waar goed op wordt gescoord en competenties waar meer aandacht naar uit moet gaan.

 

En als je dan niet aan het werk bent, wat doe je dan graag?

In mijn vrije tijd sta ik graag op de tennisbaan of volg ik een lesje HIIT in de sportschool. Naast actief bezig zijn geniet ik erg van lekker eten en borrelen met familie en vrienden. Ik hou van koken maar ik vind het ook heerlijk om op z’n tijd naar een goed restaurant te gaan of een nieuw eettentje uit te proberen. Verder vind ik het leuk om bezig te zijn met interieurstyling. Zo speur ik vaak het internet of marktjes af naar leuke (tweedehands) items of maak ik iets zelf.