Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact
21-10-2020 / Interview

"Van begin tot het eind een project leiden"

Melissa ging tijdens een wel hele rumoerige periode van start bij Tele’Train. Toch voelde ze zich – zonder dat ze haar collega’s ooit in het echt had gezien – meteen thuis. Hoe is ze het vak ingerold? En waar houdt ze zich binnen Tele’Train mee bezig?

 

Je bent in juni begonnen bij Tele’Train, gekke tijd moet dat zijn geweest?

Inderdaad een hele gekke tijd. Het laatste wat ik van dit jaar had verwacht was aangenomen worden middenin een economische crisis en pandemie - mijn sollicitatie was online. Dus enorm dankbaar dat Tele’Train een derde grafisch vormgever nodig had en mij deze kans wilde geven.

 

Hoe ben je het vak ingerold en bij Tele’Train terecht gekomen?

Sinds de brugklas wist ik dat ik grafisch vormgever wilde worden en dat het Mediacollege Amsterdam de beste keuze voor mij was. Zij gaven me een goede basis voor het vak, maar ik was nog niet klaar met leren. Het halen van mijn Bachelor of Arts aan Kunstacademie AKV | St. Joost was de logische volgende stap voor mij. En na een aantal wereldreizen begon de zoektocht naar een fijne baan als grafisch vormgever, wat mij bij Tele’Train bracht.

 

Waar houd je je als grafisch vormgever zoal mee bezig?

Storyboards omzetten in een samenhangend geheel van beeld en tekst, waarbij de leesbaarheid een belangrijk element is. Ontwerpen van illustraties en iconen, extra uitingen zoals cheat sheets of smoelenboek. Maar ook leeromgevingen als aNewSpring invullen, look and feel aanpassen en feedback verwerken.

 

Wat voor soort project staat er nog op je verlanglijstje? Je ultieme droomproject, bij Tele’Train.

Van begin tot het eind een project leiden. Ik denk niet dat ik daar op dit moment al genoeg ervaring voor heb, maar dat is iets wat ik graag zou willen doen. Bij het begin beginnen met het maken van de template, overleggen met de klant en dan de modules maken. Iets om naar toe te werken - maar eerst meer ervaring opdoen in de wereld van e-learning!

 

Hoe zie jij de toekomst van leren voor je? En van welke ontwikkelingen word je enthousiast?

Ik denk dat video en animaties een belangrijkere rol gaan spelen in het overdragen van informatie. Je merkt dat steeds meer platformen hier graag gebruik van maken. Het kan helpen om in een korte tijd meer informatie over te brengen. Animeren is wel een vorm waar ik enthousiast van word en die ik graag verder onder de knie zou willen krijgen. Hoewel ik een voorliefde heb voor boeken en het belangrijk vind dat er gelezen wordt, denk ik wel dat in de toekomst veel naar digitaal gaat.

 

En als je dan niet aan het werk bent, wat doe je dan graag?

Ik maak graag illustraties waarbij ik het liefst ook kalligrafeer. Verder vind ik het heerlijk om een hele middag in de keuken te staan om sushi te maken of te bakken, en om de Formule 1 te volgen.