Geschreven door:

Romy de Lange
LinkedIn
20-02-2019 / Interview

‘Milja de bijna alleskunner’

Met ruim 9 jaar en 6 verschillende functies op de teller, is Milja niet meer weg te denken bij Tele’Train. Hoe heeft ze deze ontwikkelingen doorgemaakt? En welke uitdagingen staan er dit jaar op haar te wachten?

 

In de jaren dat je bij Tele’Train werkt heb je al veel verschillende functies mogen invullen. Vertel eens, hoe is dat gegaan?

Op dit moment werk ik 9 jaar en 4 maanden bij Tele’Train. Gedurende deze periode heb ik 6 officiële functietitels gehad! De eerste zes jaar vooral organisatorisch, praktisch en operationeel. Na deze periode, waarin ik 4 van de 6 functietitels heb verzameld, mocht ik mijn horizon verbreden en mijzelf ontwikkelen in de functie van Training Consultant. Voor mij een hele gave stap omdat het echt een hele andere plek in de organisatie was, waarin andere kwaliteiten en talenten werden gevraagd. Na een periode van 3 jaar ben ik nu weer in een nieuwe rol gestapt. Een wat meer vertrouwde rol, namelijk die van Project Manager. Het mooie hieraan is dat ik gedurende mijn loopbaan binnen Tele’Train mijn organisatorische talent verder heb kunnen ontwikkelen en daarnaast ook mijn mensgerichte, sensitieve kant. Dat vind ik onwijs waardevol! Daarom werk ik ook nog steeds met veel plezier en inmiddels bijna 10 jaar (oktober van dit jaar) bij Tele’Train.

 

Hoe zien jouw werkdagen er op dit moment uit?

Op dit moment ben ik eindverantwoordelijk voor een blended opleidingstraject voor de Rijksoverheid. De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van de inhoudelijke ontwikkeling van het ‘Curriculum nieuwe rechtspositie rijksambtenaren’. Er zijn in dit project erg veel verschillende betrokken partijen. Aan mij de taak om die partijen te verbinden en uit te dagen binnen de gestelde planning en het budget.

Belangrijk in deze fase was vooral om wensen uit te vragen en die te vertalen naar de operatie. In drie maanden tijd hebben we met een team dit Curriculum vormgegeven en opgeleverd. Naast die ontwikkelvraag zijn wij ook verantwoordelijk voor de gehele organisatie van de opleiding. We hebben hiervoor een backoffice ingericht. Het uitdenken en neerzetten van processen is hierbij een belangrijk startpunt, zodat de uitvoering naadloos aansluit op de praktijk. Mijn focus ligt nu op de uitvoeringsfase en het hoog houden van de kwaliteit van de opleiding en de klantbeleving van de backoffice, de continuering van de opleiding en het onderhouden van alle contacten met de betrokken partijen. Voor mij persoonlijk is dit dan ook een mooi project want geen enkele dag is hetzelfde.

 

Met het oog op je recente functie wissel, hoe zie jij jouw toekomst bij Tele’Train?

Wat ik vooral erg belangrijk vind is de mogelijkheid tot persoonlijke groei, functie groei, afwisseling en uitdaging in mijn werk. Zolang ik het gevoel heb dat ik dit kan realiseren binnen Tele’Train blijf ik graag onderdeel van dit mooie team. De functie van Project Manager neemt gedurende dit jaar in uren af en dan staat alweer een nieuwe uitdaging op mij te wachten, dus ik verveel mij zeker nog niet!

 

Als je kijkt naar alle ontwikkelingen de afgelopen jaren, over welke ontwikkeling ben jij het meest enthousiast?

Over de ontwikkeling van gamification ben ik erg enthousiast. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je als mens optimaal kunt leren door spel. Als kind doen we niet anders en leren we optimaal met plezier door spel en associatie. Wij als volwassenen zijn die kwaliteit een beetje kwijt geraakt, terwijl dat erg zonde is. Juist door spelenderwijs te leren word je geprikkeld, ervaar je veel plezier en maak je een nieuwe vaardigheid snel eigen. We mogen dus meer spelen! Wat fijn dat de ontwikkeling van gamification hierop inspeelt.

 

En op de momenten dat je niet de rol van, trainer, consultant en project manager vervult, wat doe je dan graag?

Ik geniet heel erg van alle mooie dingen in het leven zoals mijn man (wennen om dat te zeggen!), rock/new wave/blues/pop muziek, mijn lieve vrienden, mijn fijne families en mijn piano. Ik ga heel erg graag naar concerten en naar Lowlands, dat is al jaren een traditie. Ook kan ik echt heel erg blij worden van bijzonder lekker vegetarisch eten, uitzonderlijke restaurants, wijnproeverijen en natuurlijk wijn in het algemeen. Verder staat in mijn leven op vakantie gaan centraal. De afgelopen jaren hebben we al veel mooie plekken gezien, bijzondere mensen ontmoet en genoten van de muziek van elk land. Op vakantie leg ik graag mensen vast met mijn camera. In mensen schuilt er iets bijzonders wat ik mooi en interessant vind om te ontdekken, helemaal op een foto. In mijn vrije tijd geef ik ook nog dans- en zangles aan kinderen. Het enthousiasme van de kinderen is echt aanstekelijk! Dat is een mooie afwisseling in een hectische week.

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact