Geschreven door:

Romy de Lange
LinkedIn
22-06-2018 / Interview

"Van de schoolbanken naar Tele’Train"

Viktor is de nieuwste aanwinst van Tele’Train. Met zijn grafische en programmeer skills heeft hij zich in korte tijd al onmisbaar gemaakt. Je zou bijna niet geloven dat hij net uit de schoolbanken is. Hoe komt hij toch aan deze skills?

 

Laten we beginnen bij je studie, een bachelor in Game Art en een Master in Game Studies. Hoe heb je ooit voor deze studies gekozen?

Haha, ja dat vraag ik me ook wel eens af. Het begon eigenlijk met een interesse voor het spelen van spellen die wat uit de hand is gelopen. Voor ik het wist was ik de spellen die ik speelde meer aan het aanpassen dan dat ik ze echt aan het spelen was. Ik heb daar altijd mijn creativiteit in kunnen uiten, dus voor mij kwam die keuze als heel vanzelfsprekend.

 

Wat moeten wij ons voorstellen bij deze studies?

Bij Game Art heb ik vooral mijn grafische en technische vaardigheden ontwikkeld. Ik heb tijdens deze opleiding veel projecten gedraaid waarin ik ofwel de vormgeving of het programmeerwerk op mij nam. Hierna wilde ik mezelf ontwikkelen in applied games, dit zijn spellen die niet als hoofddoel entertainment hebben. Dit gaat vooral over het veranderen van gedrag door middel van games, dus meer de psychologie erachter. Tijdens mijn master heb ik me dan ook gefocust op deze onderwerpen.

 

En toen ging je bij Tele’Train aan de slag. Wat doe je precies bij Tele’Train? En hoe zien je dagen er uit?

Ik doe echt van alles! Omdat mijn vaardigheden zich niet beperken tot alleen grafisch, ben ik vooral bezig met het programmeren van nieuwe applied games of ingewikkelde interacties binnen het ontwikkelprogramma Storyline. Daarnaast maak ik ook grafisch werk ter ondersteuning van e-learning en ontwikkel ik modules die door mijn collega-onderwijskundigen worden uitgedacht. Ik merk dat ik het leuk vind om die afwisseling te hebben.

 

Wat voor soort project zou je nog graag willen oppakken bij Tele’Train?

Het zou mij super tof lijken als we een project zouden opstarten dat gebruik maakt van een adaptief leersysteem, een systeem dat zich aanpast aan het niveau van de gebruiker. Het bouwen van de technologie hierachter zie ik als een uitdaging die ik graag op me zou nemen. Verder zijn projecten waarbij vernieuwende of speelse manieren van leren worden gebruikt helemaal mijn ding.

 

Wat weten veel mensen niet van je?

Momenteel ben ik Tsjechisch aan het leren en ik heb een tweeling broer. Mocht je je afvragen of ik dan ook zijn pijn voel, of dat we dezelfde gedachtes delen: nee, we zijn twee-eiig.

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact