Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact
18-02-2021 / Interview

"Sprintend van start"

Toen Kiki bij Tele’Train binnenkwam was er weinig tijd om te ‘wennen’. Ze werd vrijwel meteen ingezet als projectleider op een groot project en had al meerdere afspraken in haar agenda staan nog voordat ze was begonnen. Hoe is ze het vak ingerold? En waar houdt ze zich binnen Tele’Train mee bezig?

 

Je bent een van de nieuwste aanwinsten van Tele’Train. Hoe ben je het vak ingerold en bij Tele’Train terecht gekomen? 

Gek genoeg ben ik toevallig op de website van Tele’Train terecht gekomen. Ik was voor mijn toenmalige werkgever een onderzoek aan het doen en kwam zo bij Tele’Train terecht. Voor mij als onderwijskundige was de website een grote snoepfabriek. Toen ik de functie voor Learning Consultant zag dacht ik meteen; ja dit zou weleens mijn volgende stap kunnen zijn!

 

Waar houd je je als Learning Consultant zoal mee bezig?

Als Learning Consultant ben ik met verschillende onderwijskundige vraagstukken van klanten bezig. Dat kan zijn het ontwikkelen van materiaal, adviseren of het geven van een workshop of training. Ook ben ik bij een aantal projecten projectleider, wat betekent dat ik nauw contact heb met de opdrachtgever om de voortgang te bespreken en te kijken hoe we de opgestelde doelen gaan halen. De diversiteit in opdrachten, klanten en culturen binnen organisaties vind ik heel erg leuk. 

 

Hoe zie jij de toekomst van leren voor je? En van welke ontwikkelingen word je enthousiast?

Natuurlijk speelt de ontwikkeling van technologie een hele grote rol. Van het simuleren van situaties tot aan het meetbaar maken van het effect van leren. Dat leren uiteindelijk leidt tot steeds meer prestatieverbetering of gedragsverandering, is daarvan de kern denk ik. Persoonlijk vind ik nog wel de mooiste ontwikkeling dat we met technologie steeds beter kunnen aansluiten bij de individuele leerbehoefte. Deze laatste ontwikkeling vind ik vooral zo mooi omdat ik er sterk van overtuigd ben dat ieder mens heel veel kwaliteiten in huis heeft maar het niet altijd uit de verf komt. Het is van belang dat je precies aansluit bij dat wat de lerende nodig heeft. 

 

En als je dan niet aan het werk bent, wat doe je dan graag?

Momenteel ben ik aan het trainen voor een marathon, een bucketlist dingetje! Daarnaast word ik heel blij van nieuwe dingen leren. Zo heb ik afgelopen winter schaatslessen genomen en heb ik een longboard gekocht. Waarschijnlijk begrijp je nu ook mijn grote liefde voor het vak L&D!