29-09-2021 / Interview

"Passie en gedrevenheid voor leren en ontwikkelen"

Bijna 3 jaar geleden ging Magda bij Tele’Train aan de slag als Learning Consultant. Een keuze waar ze nog steeds geen spijt van heeft! Hoe zien haar dagen eruit? En van welke ontwikkelingen wordt ze enthousiast?

 

Je werkt alweer bijna 3 jaar bij Tele’Train. Vertel. Hoe ben je het vak ingerold en bij Tele’Train terecht gekomen?

Gedurende mijn opleiding Onderwijswetenschappen in Utrecht raakte ik meer en meer enthousiast over het leren en ontwikkelen in organisaties. Tele’Train heb ik via LinkedIn leren kennen, toen ze op zoek waren naar nieuwe aanwinsten in het team. De passie en gedrevenheid voor leren en ontwikkelen herkende ik in de gesprekken en wist: dit wil ik! Nu zijn we drie jaar verder, het bleek dus een goede match te zijn!

 

Waar houd je je als Learning Consultant zoal mee bezig?

Mijn dagen zijn erg divers en mijn taken afwisselend. Afhankelijk van het vraagstuk heb ik als Learning Consultant een adviserende rol, ben ik sparring partner, houd ik me bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van opleidingstrajecten of geef ik een workshop of trainingen. Deze afwisseling in verantwoordelijkheden in mijn werk en vraagstukken bij de klant maakt dat geen dag hetzelfde is, en dat vind ik leuk!

 

Hoe zie jij de toekomst van leren voor je? En van welke ontwikkelingen word je enthousiast?

Een thema waar ik enthousiast van raak is gepersonaliseerd leren. Naast het formele opleidingsaanbod zijn er zoveel andere manieren om te leren. Denk aan het volgen van een online cursus, het gebruik van apps, het leren op de werkplek van je collega, het bekijken van YouTube of het doorklikken op allerlei websites. Mooie manieren die ook bijdragen aan het behalen van je doelen op de werkplek. Om de lerende hierin mee te nemen, is er steeds meer mogelijk. De trend dat gepersonaliseerde aanbevelingen voor dit soort leerinterventies gedaan worden op basis van gedrag van en relevantie voor de lerende, dus middels een algoritme, vind ik ontzettend interessant en waardevol. Het maakt leren uniek en persoonlijk en ons vak nog uitdagender!

 

En als je dan niet aan het werk bent, wat doe je dan graag?

Ik woon in Utrecht, een prachtige stad en altijd in beweging. Je vindt me dan ook regelmatig ergens in de stad, aan de wandel om de voortgang van weer een nieuw (bouw)project te bekijken. Daarnaast breng ik mijn tijd graag door met vrienden en familie, met een borrel in de tuin of aan de wandel in de natuur, lekker uitwaaien op het strand of tot rust komen in de polder. Ook thuis is er altijd wel een project(je) gaande. Hiervoor speur ik kringlopen, Pinterest of marktjes af, leer ik van de how-to YouTube video’s of handige mensen om me heen en probeer en leer ik erop los!