14-01-2021 / Interview

"De nodige sales versterking"

Waar we het eerst nog bijzonder vonden om een nieuwe Tele’Trainer online te verwelkomen, voelt het nu bijna als normaal. Zo wordt nieuwe Tele’Trainer Patricia ook online ingewerkt. Hoe is ze het vak ingerold? En waar houdt ze zich binnen Tele’Train mee bezig?

 

Je bent net begonnen als Sales Assistant bij Tele’Train. Hoe ben je het vak ingerold en bij Tele’Train terecht gekomen?

In het verleden heb ik gewerkt als Managementassistent voor een softwarebedrijf. Tijdens deze functie kwam ik erachter dat ik het heerlijk vind om een afwisselend takenpakket te hebben. Na veel geleerd en gedaan te hebben, was het na 9 jaar tijd voor iets anders.

 

Ik ben toen bij een consultancybureau in verandermanagement gaan werken als Sales binnendienst medewerker. In de periode dat ik daar aan de slag ging waren ze druk bezig met de omschakeling naar blended learning. Zo heb ik kennis gemaakt met Tele’Train. De samenwerking met Tele’Train was erg fijn, dus toen ik 3,5 jaar later op LinkedIn de functie van Sales Assistant voorbij zag komen, was ik gelijk enthousiast. Ik heb diezelfde avond nog een mail gestuurd. 

 

Waar hou je je allemaal mee bezig als Sales Assistant bij Tele’Train? En hoe zien je dagen eruit?

Als Sales Assistant ondersteun ik mijn collega’s in het salesproces. Omdat ik nog in mijn inwerkperiode zit, houd ik mij nu nog vooral bezig met offertes klaarzetten, administratieve ondersteuning bij het Tenderproces, bijhouden van ons CRM-systeem, verwerken van de salesadministratie en heel veel nieuwe informatie tot mij nemen.

 

Het is de bedoeling dat ik nog meer taken ga doen, maar dit doen wij stap voor stap. Dat vind ik een hele fijne manier om ingewerkt te worden. Het inwerken gaat in deze gekke tijd wel anders dan dat ik gewend was, veel gaat via Teams. Daar moest ik even aan wennen, maar het gaat goed. De kennismakingsbingo vond ik briljant. Wat een leuke manier om je collega’s te leren kennen. Ik voel me nu al thuis bij Tele’Train, ook op afstand. Ik heb het idee bij het team te horen, dat is een fijn gevoel.

 

Mijn dagen starten elke dag met een dagstart, soms heb ik een inwerksessie gepland staan, soms een andere werkafspraak. Al heel snel mocht ik zelfstandig standaard kleine offertes maken, wat ik erg leuk vind. Omdat er een inwerkschema is gemaakt, verveel ik mij nooit. Ik lees veel, bekijk de verschillende websites van Tele’Train of doe een van de verschillende micro-modules. Geen dag is hetzelfde en daar houd ik van.

 

Hoe zie jij de toekomst van leren voor je? En van welke ontwikkelingen word je enthousiast?

Volgens mij zitten wij nu midden in de toekomst van leren. Scholen, opleidingsaanbieders, werkgevers en iedereen die zich bezighoudt met leren zit nu midden in een transitie. Wat ik hoor en zie zijn er mooie initiatieven om het leren op een veilige manier aan te bieden. Het kan effectiever en efficiënter, daar worden nu mooie grote stappen in gemaakt. Ik hoop ook dat opleidingen meer gaan aansluiten op de persoonlijke behoefte en leerstijl van de deelnemer.

 

En als je dan niet aan het werk bent, wat doe je dan graag?

Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik in mijn (semi) nieuw huisje aan klussen, er moet nog veel gebeuren. Elke ruimte is een nieuw projectje waar ik de tijd voor neem en een mooi resultaat oplever, al zeg ik het zelf. Voor ontspanning sport ik graag, ik ga minstens 3x in de week naar de sportschool en nu het weer kan binnenkort ook weer zwemmen. Sinds kort vind ik het ook heel leuk om boswandelingen te maken. Naast sportief bezig zijn vind ik het ook heerlijk om te eten en drinken met familie en vrienden. Ik kan uren in de keuken staan om voor grote groepen (nu natuurlijk even niet ) heerlijke maaltijden te bereiden. Sinds een paar jaar is BBQ ‘zeg maar ook echt mijn ding’. En ik kan ook echt genieten van een avondje hangen op mijn heerlijk grote rode loungebank en een film kijken of een serie bingen, heerlijk!