Geschreven door:

Romy de Lange
LinkedIn
05-04-2018 / Interview

"Van Virginia in Amerika naar Tele’Train"

Evelien is sinds een aantal maanden werkzaam bij Tele’Train als e-learning ontwikkelaar. En als we haar glimlach mogen geloven heeft ze het erg naar haar zin. Wat niet iedereen weet is dat ze helemaal uit het verre Amerika is gekomen om weer in Nederland aan de slag te gaan. Vanwaar de switch? We vroegen het Evelien.

 

Vertel, vanwaar de switch?
Het plan was om een jaar te studeren in Amerika aan de Appalachian State University. Een PhD aan Virginia Tech University, een baan als Instructional Designer en 8 jaar verder zat ik nog steeds in Amerika.

 

Omdat ik als Instructional Designer door een te kort aan docenten steeds vaker voor de klas stond begon ik het ontwikkelen van leermateriaal erg te missen. Daarnaast vond ik dat het tijd werd om terug te keren naar Nederland. Vanuit Amerika heb ik gesolliciteerd bij Tele’Train en na een aantal Skype-gesprekken heb ik de keuze gemaakt om hier aan de slag te gaan. Uit de gesprekken kwam naar voren dat ik bij Tele’Train aan de slag kon met het bedenken van creatieve leeroplossingen en dat is precies waar ik naar op zoek was. Daarnaast spraken de kernwaarden van Tele’Train, slim, snel, fun & function, mij erg aan en het werken in een jong en hecht team.

 

Je bent nu al weer een tijdje onderdeel van het e-learning team. Hoe ziet een gemiddelde dag van een e-learning ontwikkelaar er uit?
Heel erg verschillend. Soms ben ik de hele dag bij de klant en op andere dagen zit ik op kantoor. Als ik bij de klant ben voer ik veel gesprekken met inhoudsdeskundigen om het doel van de e-learning te achterhalen en zoveel mogelijk over het onderwerp te leren. Daarnaast kijk ik samen met de inhoudsdeskundigen naar welke vragen we mogelijk kunnen stellen binnen de e-learning.

 

Als ik op kantoor ben houd ik mij vooral bezig met het ontwikkelen van storyboards, hierin teken je uit hoe een e-learning er stap voor stap uit komt te zien. Aan de hand van het storyboard kan de gehele e-learning worden gebouwd. Verder zijn wij verschillende webinars aan het opzetten, hiervoor heb ik veel contact met de sprekers om er voor te zorgen dat alles duidelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een generale repetitie voorafgaande aan de webinar. Zoals ik al zei, mijn baan is onwijs dynamisch, elk project vraagt om een andere aanpak en brengt nieuwe uitdagingen mee.

 

Wat is het leukste project waar je tot nu toe aan mee hebt mogen werken?
Aangezien ik nog niet zo lang werkzaam ben bij Tele’Train heb ik nog niet zoveel projecten voorbij zien komen. Op het moment werk ik aan verschillende COMMA projecten. Dit zijn projecten voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken omtrent consulair maatschappelijk werk. Bij deze projecten is het erg interessant om meer te leren over hoe verschillende processen er uit zien. Zoals wat er achter de schermen gebeurt bij het legaliseren van documenten op een ambassade. Of hoe computers berekeningen berekeningen maken over wie er wel of niet een versnelde of juist intensieve visumprocedure moet verlopen.

 

Daarnaast is het heel leuk om bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken op locatie te zijn. Laatst heb ik zelfs de minister voorbij zien lopen.

 

Wat voor project staat er nog op je verlanglijstje?
Tijdens mijn studie ben ik mij gaan verdiepen in mediawijsheid, dit is een onderwerp dat mij erg interesseert Het lijkt mij erg leuk om hier een e-learning over te maken, vooral omdat ik dan zowel de maker als de inhoudsdeskundige ben.

 

Waar zie je jezelf over 10 jaar? Woon je nog in Nederland of ben je dan weer uitgevlogen?
Dat is een hele lastige vraag, eigenlijk loopt niks zoals ik het plan. Zo dacht ik een jaartje in Amerika te blijven, dat werden er uiteindelijk acht. Wel verwacht ik voorlopig nog in Nederland te blijven. Ik merk dat ik Europa eigenlijk nog helemaal niet zo goed ken, genoeg mooie plekken te zien. Zo ga ik volgende week naar Sicilië. En wat betreft Tele’Train, daar zie ik mezelf ook nog wel lang zitten

 

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact