Webinars / online training

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact

Webinars

Met webinars bereiken we grote groepen medewerkers zonder dat ze fysiek bij elkaar hoeven te komen. Een webinar als leervorm gaat verder dan het geven van een online presentatie en is effectief voor verschillende doeleinden.

 

Denk bijvoorbeeld aan een brainstormsessie binnen een organisatie of als inspiratiesessie voor een event. Een goed script en vooraf gekozen interacties met de deelnemers zijn een voorwaarde voor een effectief en attractief webinar, net zoals dat met klassikale trainingen en workshops het geval is. We spreken daarom ook wel van een ‘virtual classroom’. Met een bewezen didactisch format ontwerpen wij webinar scripts. Ook ondersteunen we bij de uitvoering van webinars, van technische test, het voorbereiden van de spreker en de generale repetitie tot de functionele en technische moderatie van het webinar, het opnemen van een samenvatting en de evaluatie.

 

We zetten webinars bijvoorbeeld in voor:

 

Training/workshop

Wil je een online training of workshop geven, waarbij deelnemers vragen kunnen stellen, met elkaar in discussie kunnen gaan of individueel of in subgroepen opdrachten uitwerken? Dat kan middels een webinar.

 

Voorbeeld: Bij onze eigen Smartlearning workshop gaan we met deelnemers aan de slag om het leerlandschap van de eigen organisatie in kaart te brengen. Deelnemers werken opdrachten individueel of in subgroepen uit en delen hun bevindingen in de groep.

 

Informatie- of inspiratiesessie

Wil je deelnemers informeren of inspireren en vragen beantwoorden of de mening over een bepaald onderwerp achterhalen? In een webinar zet je onder andere PowerPoints, videomateriaal, meerkeuzevragen of polls in om grotere of kleinere groepen te informeren of inspireren.

 

Voorbeeld: Voor een event ben je gevraagd om een bepaald onderwerp van jouw expertise te presenteren. Middels het webinar presenteer je jouw onderwerp en betrek je deelnemers door vragen te beantwoorden of hen vragen te stellen.