Webinars / online training

Nieuwsgierig geworden?

En vrijblijvend sparren over online mogelijkheden?
Ja, ik wil contact

Webinar, online training of inspiratiesessie organiseren?

Hoe zorg je ervoor dat er een goede vervanging is voor wat nu, in coronatijd, niet live kan plaatsvinden? Zodat een belangrijk event of belangrijke training wél door kan gaan, maar dan online. Met een nagenoeg dezelfde impact als een live event of training. 

 

Tele’Train bedenkt, organiseert en faciliteert webinars, online trainingen & workshops en andere online activiteiten op maat voor organisaties. Wij helpen met het omzetten van uw live programma naar een minstens zo leuke online variant. Daarnaast verzorgen we de technische hosting, webinarscripts, de didactische moderatie en meer. 

Ministerie van Buitenlandse Zaken
"Wat als de diplomatenklas door corona gewoon niet door kan gaan? Dat was voor ons geen optie. De kandidaten moeten klaargestoomd worden om over 2 jaar naar het buitenland te kunnen. Dankzij de creativiteit en professionaliteit van Tele’Train is het in no-time gelukt om het offline programma te vertalen naar een inspirerend, levendig en leerzaam online programma."

Webinar: van offline naar online evenement

Een webinar gaat verder dan het geven van een online presentatie en is effectief voor vele doeleinden: informeren, inspireren of verbinden. Tele’Train heeft al meer dan vijftien jaar ervaring met het organiseren en faciliteren van webinars en online trainingen. Wij zorgen dat deelnemers vragen kunnen stellen aan de spreker(s), met elkaar in discussie kunnen gaan of individueel of in subgroepen opdrachten kunnen uitwerken. PowerPoint-presentaties, videomateriaal, games, meerkeuzevragen of polls kunnen worden ingezet om grotere of meerdere kleinere groepen te informeren of inspireren.

Tele’Train regelt alles voor jouw webinar

Bij een webinar of online event komt veel kijken: niet alleen de inhoud is van belang, ook de techniek. Omdat we snappen dat dit een uitdaging kan zijn bieden we op alle onderdelen ondersteuning.

Technische ondersteuning

Waar vindt de webinar plaats en wat is de meest geschikte online omgeving? Niet elke organisatie heeft een eigen omgeving om het webinar in te kunnen hosten, daarom bieden wij licenties aan voor grote groepen. Wij hebben veel ervaring met Adobe Connect, maar zijn ook thuis in de andere online omgevingen.

Begeleiding van de spreker(s)

We helpen bij het opstellen van het webinar- of presentatiescript, reviewen de materialen, leiden de spreker rond in de webinar omgeving. Bij een webinar met meerdere sprekers organiseren we een uitleg sessie over het opstellen van een webinar- of presentatiescript, tijdens deze sessie nemen we de sprekers ook mee in het gebruik van de webinar tool en het aanleveren van materialen.

Opstellen van webinarscripts

Wanneer een webinar bestaat uit een samenvoeging van meerdere sprekers schrijven we samen met de voorzitter en de sprekers een webinarscript waarin alle interacties samenkomen. Indien gewenst organiseren we vooraf aan het webinar een generale repetitie met alle sprekers en de voorzitter.

Webinaropname

Wil je graag een opname van het webinar om deze te kunnen verspreiden? Ook hier kunnen we bij helpen. Er zijn meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld een simpele opname waarbij de namen/gezichten van deelnemers worden geanonimiseerd. Of een webinarcompilatie, waarbij meerdere beelden en een kort interview met de spreker worden samengevoegd. Ook een videopresentatie behoort tot de mogelijkheden. Hierbij stemmen we het script af met de spreker(s), editen we de video en maken we de video geschikt voor publicatie.

Technische moderatie

Hiermee bedoelen we de ondersteuning van de organisatie, team, sprekers en bij technische uitdagingen rondom de inzet van verschillende tools. Dit doen we live tijdens de webinar via de chat of telefoon en natuurlijk ook buiten de live activiteiten om. De ondersteuning van een technische moderator is vooral prettig bij het testen van webinars met het team en sprekers en bij de eerste keer dat er gebruik wordt gemaakt van een webinar tool. 

Didactische moderatie

Tijdens de webinar wil je liever dat de spreker zich vooral kan focussen op het overbrengen van de inhoud. Het is dan fijn als iemand ondersteuning kan bieden bij het bedienen van de knoppen, klaarzetten van de juiste interacties en verzamelen van vragen die binnenkomen via de chat. Dit noemen wij didactische moderatie. De didactische moderator doet voor aanvang van de webinar ook een final check met de spreker en na afloop voor een korte evaluatie.

Tele'Train doet graag net dat beetje extra, om de online sessie ook leuk en interactief te maken. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van een online game, afgestemd op jouw organisatie. Met als afsluiting een digitale naborrel mét borrelbox bij iedereen thuis afgeleverd. Wij denken graag met je mee. 

 

Partner in creatie én realisatie van online programma's

Ben je op zoek naar een partner in het bedenken en uitvoeren voor jouw online evenement voor grote groepen? Met ons creatieve team gaan wij voor jou aan de slag om een volwaardige vervanging van het oorspronkelijke live programma, training of event te bedenken én technisch te realiseren.

 

Hulp nodig bij het bedenken, organiseren en faciliteren van een webinar of online evenement?


Ja, neem contact met mij op


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Sluiten ×

Momentje...

Bedankt voor je interesse!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.