29-04-2022 / Jubileuminterview TT'er Floor

"Bij elk project probeer ik iets op te leveren waarvan de klant 'wow' zegt."

Floor Reijerink, learning consultant

 

Droombaan

Als jong meisje wist ik al dat ik iets creatiefs wilde doen. Ik droomde ervan op het strand boeken te schrijven. Ook heb ik eraan gedacht om bloembindster of kapster te worden. Uiteindelijk ben ik binnenhuisarchitectuur gaan studeren aan de Jan des Bouvrie Academy. Ik kwam er al vrij snel achter dat deze wereld destijds niet bij me paste. Er heerste een bepaalde arrogantie en eigendunk, waarvan ik wel eens dacht ‘doe eens normaal’. Bovendien was ik vooral bezig met het uitvoeren van plannen van anderen en niet met het creatief ontwerpen van iets nieuws. Ik ben toen naar de Academische Pabo gegaan. Goede stap, want ik werd blij van het ontwikkelen van leermaterialen. Na de pabo ben ik naar Utrecht verhuisd om Onderwijswetenschappen te studeren. Mijn stagebegeleider kwam met een vacature bij een gaaf bedrijf: Tele'Train. Het klikte en ik werk hier nu vier jaar. 

 

Learning consultant

De afwisseling in mijn werk als learning consultant vind ik super. Bij het ene project ontwikkel ik een zelfscan voor een organisatie. Via zo'n zelfscan krijgen medewerkers inzicht in hun competenties en hun leerdoelen. In het andere project krijg ik een stevig ontwikkelingsvraagstuk voor mijn kiezen of mag ik een klant adviseren over een leeromgeving. En in de tussentijd schrijf ik een opleidingsplan voor een management traineeship. Verder voer ik het projectmanagement van grotere klussen. Ik dacht altijd dat ik twee banen tegelijk nodig had, omdat ik bang was voor routine en saaiheid. Maar door de variatie en de uitdagingen heb ik nu genoeg aan één baan.

 

Creatief

Ik krijg veel energie van de verschillende opdrachten die ik mag doen. Vooral bij complexe vraagstukken vind ik het heerlijk om te puzzelen. Het mooie bij Tele'Train is dat we elkaar opzoeken om gebruik te maken van elkaars expertise en kracht. Als we samen sparren, dan komen de ideeën en oplossingen vanzelf.

 

Trots 1

Op het persoonlijke vlak ben ik als mens gegroeid. Ik kom uit een klein dorpje in de Achterhoek; een beschermde omgeving waar iedereen elkaar kent. Het was voor mij een grote stap om een dorp verder naar de middelbare school te gaan, laat staan om te gaan studeren in Utrecht. Dat was écht uit mijn comfortzone stappen. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik voor mijn eerste kick-offs bij Tele’Train enorm gespannen was. Het hielp daarbij niet dat ik een tikkie verlegen en onzeker was. Na vier jaar Tele'Train laat ik meer mezelf zien en heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Ik kan dicht bij mezelf blijven. Deze ontwikkeling is ook te danken aan Tele’Train. Ondanks dat we allemaal dezelfde merkwaarden (Gretig, Avontuurlijk, Vakkundig, Eerlijk) hebben, zijn we allemaal totaal verschillende type mensen. Het mooie bij Tele’Train is dat iedereen wordt gezien en geaccepteerd zoals hij/zij is. Je kunt echt jezelf zijn.

 

Trots 2

Vier jaar terug moest ik niets hebben van commercie, dat vond ik een eng en vies woord. En kijk mij nu al vier jaar werken bij een commercieel bedrijf! Daar ben ik trots op, het heeft mij als mens veel gebracht. Ik ervaar nu dat commercie vooral betekent dat je je goed in de klant en de klantvraag verdiept. 

 

Trots 3

Ik werkte nog geen jaar bij Tele'Train toen ik projectmanager mocht worden van een enorm e-learningproject bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik had weinig ervaring als projectmanager en mocht toen de coördinatie doen van maar liefst 30 e-learnings. Dit was een uitdaging, maar bovenal ontzettend leuk! Ik merkte al snel dat door de grote hoeveelheid projecten ook veel collega’s betrokken waren. Het was soms een uitdaging om uniformiteit aan te brengen in de e-learnings. Ik ben toen begonnen met templates te ontwikkelen, zodat collega's een vliegende start konden maken en een uniforme werkwijze konden hanteren. Hier kijk ik met trots op terug. 

 

Verwonderd

Bij elk project probeer ik iets op te leveren waarvan de klant 'wow' zegt. En daarnaast wil ik dat we met z'n allen kunnen zeggen: dat hebben we goed gedaan. Van blije klanten en blije collega's krijg ik voldoening. Zo hebben we recent een gave game ontwikkeld. Deze game heb ik samen met een vormgever uitgedacht en ontwikkeld. In PowerPoint nota bene; ik wist niet dat dit mogelijk was.

 

Gretig en leergierig

Ik ben gretig en leergierig en wil mezelf blijven ontwikkelen. Als ik een nieuw persoonlijk leerdoel heb, ga ik er direct mee aan de slag. Ik ben gek op weetjes en check bijvoorbeeld gebeurtenissen uit films en series door het internet af te struinen. Zo nieuwsgierig ben ik op mijn werkgebied ook. Ik check of dingen inhoudelijk wel kloppen en houd de nieuwste ontwikkelingen, technieken en tools bij. Ik zie hierin ook nieuwe mogelijkheden: ik zou graag Learning Labs willen opzetten. Hier komen experts van verschillende disciplines bij elkaar om een probleem op te lossen of te werken aan innovatie. Hoe kunnen we robotisering inzetten? Wat gaan we doen met augmented reality? Hoe kunnen we leervormen en nieuwe technologie anders, beter, slimmer of efficiënter inzetten voor de klantvraag? Met als achterliggend doel: hoe kunnen wij als Tele’Train onszelf continu blijven vernieuwen en de klanten blijven verrassen?

 

Dromen

Mijn grote droom is een (online) escape room te bouwen voor klanten. Dat zou de kroon op mijn werk zijn, zeg ik wel eens tegen collega's. Voor de coronapandemie ging ik met een vriendengroep escape rooms in heel Nederland af. Wat escape rooms zo leuk maakt? In een escape room sta je direct aan. Super gemotiveerd ga je op zoek naar aanwijzingen. Je móet samenwerken om binnen een bepaalde tijd tot een oplossing te komen. Zo werkt dat ook met het toepassen van spelelementen in leermiddelen. Deelnemers gaan direct actief aan de slag met de leerstof. Het resultaat? Intrinsiek gemotiveerde deelnemers, een hoger leerrendement, een intensievere betrokkenheid en een verrijking van de leerervaring. Deelnemers hebben soms helemaal niet door dat ze aan het leren zijn. Hoe mooi en effectief is het om op deze manier deelnemers te laten leren?

 

Hulplijn Floor

Ik vind mijn werk en functie superleuk en dit wil ik nog jaren blijven doen. Creëren, innoveren en inspireren, dat verveelt nooit. Als ik iets zie, hoor of lees, dan schieten er gelijk honderd ideeën door mijn hoofd. Ik wil ook graag mensen verder helpen. Loop je vast? Bel dan Hulplijn Floor en ik kijk hoe we samen de boel weer los kunnen trekken. En als ik niet meer bij Tele’Train werk? Dan open ik wellicht een winkeltje waarbij ik eigen werk en materialen verkoop en geef ik creatieve workshops aan kinderen in mijn eigen atelier. Ik heb namelijk veel creatieve hobby’s, waaronder schilderen, tekenen, kleien, meubels opknappen en knutselen.