Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja, ik wil contact
27-07-2021 / Interview

"De allereerste Grow&Go'er"

Renske startte begin april als allereerste Grow&Go’er bij Tele’Train. Tijdens het Grow&Go programma maakt ze in een jaar tijd kennis met het onderwijskundige werkveld. Hoe is zij het vak ingerold? En waar houdt zij zich binnen Tele’Train mee bezig?

 

Je bent een van de vier deelnemers aan het Grow&Go programma. Vertel, hoe is dat gegaan?

Ik heb psychologie gestudeerd, met een focus op onderwijspsychologie. Ongeveer een jaar geleden, precies toen het coronavirus om de hoek kwam kijken, ben ik afgestudeerd. Ik ging op zoek naar een startersfunctie of traineeship in de onderwijskundige richting, maar er leken weinig van zulke vacatures te zijn. Na een tijdje ben ik aan de slag gegaan bij een bedrijfje dat onder andere huiswerkbegeleiding, bijles en remedial teaching verzorgde. Hier ben ik bezig geweest met een heel andere kant van leren. Ook leuk, maar toch bleef ik met een schuin oog op LinkedIn naar vacatures kijken. ’s Avonds laat in bed zag ik de vacature voor het Grow&Go programma op mijn telefoon en ik wist meteen: “Dit wil ik!”. Een paar weken later volgde het sollicitatiegesprek. Als onderdeel van de sollicitatie had ik mezelf voor de grap alvast als nieuwsbericht op de website geplakt. Nu sta ik er met dit interview dan echt! Wie had dat gedacht?

 

Waar hou je je tijdens het programma en als Learning Ontwikkelaar zoal mee bezig?

Tijdens het programma maken we in een jaar tijd kennis met het onderwijskundige werkveld. We krijgen allerlei trainingen, bijvoorbeeld over het e-learning ontwikkelproces en in het gebruik van verschillende tools hiervoor, maar ook op het gebied van meer algemene vaardigheden zoals presenteren, timemanagement en persoonlijk leiderschap. Verder hebben we allemaal een buddy binnen het bedrijf waar we terecht kunnen met al onze vragen. De eerste weken stonden voor een groot deel in het teken van kennismakingsgesprekjes aan de hand van een speciale bingokaart: super leuk om op die manier je collega’s te leren kennen!

 

Verder zijn we inmiddels ook al echt aan de slag gegaan met opdrachten voor klanten: de komende tijd ben ik veel bezig met het schrijven van storyboards voor e-learningmodules, maar voer ik ook ondersteunende werkzaamheden uit voor verschillende trainingen. Door het jaar heen zullen we met allerlei verschillende werkzaamheden binnen het bedrijf te maken krijgen.

 

Omdat het programma nieuw is, willen we ook graag aan iedereen laten zien hoe leuk het is: we delen nu regelmatig onze avonturen op Instagram, dus volg ons vooral als je dat nog niet doet, op @teletrain.learning !

 

Wat voor soort project staat er op je verlanglijstje? Je ultieme droomproject, bij Tele’Train.

Ik speel zelf heel graag spelletjes, en het lijkt me wel heel tof om een project met een serious game-element erin op te pakken. Hoe leuk is het als je kunt leren door een spelletje te spelen? Het lijkt me heel gaaf om iets te ontwikkelen dat net zo is leuk om te doen, als dat het leerzaam is. Zo heb je zonder dat je het direct door hebt, opeens heel veel geleerd! Dit heeft veel met de rol van motivatie bij het leren te maken, wat ik heel interessant vind. Verder lijkt het me heel gaaf om mee te werken aan een project dat echt maatschappelijke waarde heeft, bijvoorbeeld met een onderwerp op het gebied van duurzaamheid of gezondheid.

 

Hoe zie jij de toekomst van leren voor je? En van welke ontwikkelingen word je enthousiast?

Er wordt natuurlijk steeds meer digitaal. Dat brengt bepaalde voordelen met zich mee. Alle resultaten kunnen zonder veel moeite per lerende gedetailleerd worden bijgehouden. Hierdoor kan de lesstof automatisch afgestemd worden op ieders eigen niveau. Ik denk dat deze adaptieve manier van leren steeds meer voor gaat komen in de toekomst: one size fits all voldoet niet meer. Door het leren op het individu af te stemmen, blijven mensen veel gemotiveerder en bereiken ze meer. Daarnaast denk ik dat leervormen aan de hand van augmented en virtual reality ook steeds toegankelijker zullen gaan worden, wat heel gaaf zou zijn! Zo kun je leren door iets bijna echt te ervaren. Mijn collega Jorik schreef hier laatst een leuk artikel over!

 

En als je dan niet aan het werk bent, wat doe je dan graag?

Ik sta graag in de keuken, waar ik dan het liefst een lekkere taart of koekjes bak. De laatste tijd vind ik het ook interessant om te kijken hoe ik dit zoveel mogelijk plantaardig kan doen, een leuke uitdaging! Verder vind ik het heerlijk om in het weekend te gaan wandelen, het liefst ergens in een mooi park of in de natuur. Als er dan ook nog eens een kinderboerderij bij is, ben ik helemaal blij; ik hou heel veel van dieren en vind dit als volwassene nog steeds een geweldig uitje. Ook ga ik in de zomer graag met een zeilbootje een meer op en, nu de terrassen sinds een tijdje open zijn, ben ik daar ook niet weg te slaan! Als laatste vind ik als learning developer leren zelf ook ontzettend leuk: Duolingo is een van mijn favoriete apps, elke dag leer ik een beetje Spaans bij!