Wet nieuwe rechtspositie ambtenaren: gemeente special

incompany
Deze workshop bieden we in-company aan in groepen van maximaal 15 deelnemers.

 

Is jouw gemeente al klaar voor de invoering van de Wnra? Wil je management of HR informeren over de belangrijkste wijzigingen? Ben je benieuwd welke acties jullie kunnen ondernemen om goed voorbereid te zijn op de invoering van deze wet? En wil je deze kennis op een interactieve, laagdrempelige en vooral praktische wijze tot je nemen? Volg onze Wnra Gemeente special waarin we inspelen op deze vraagstukken.

 

Deze special komt tot stand in samenwerking met Boontje Advocaten. Gezamenlijk ontwikkelden wij een blended curriculum Wnra voor alle HR-adviseurs werkende bij de Rijksoverheid. De Boontje Advocaat-docenten zijn uitstekend op de hoogte van het huidige ambtenarenrecht en al jaren actief als niche-kantoor in arbeidsrecht. Door de samenwerking tussen Boontje en Tele’Train is deze workshop inhoudelijk sterk, didactisch onderlegd en praktisch ingericht.

 

Inhoud

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie goed voorbereid is op de Wet nieuwe rechtspositie ambtenaren. In deze interactieve workshop van een dag bespreken we de belangrijkste wijzigingen van deze nieuwe wet. Je leert niet alleen wat deze veranderingen inhoudelijk betekenen, je past ze in casuïstiek ook al direct toe. We gaan aan de slag met onderstaande onderwerpen én je mag jouw eigen vraagstuk indienen! 

 

Onderwerpen die aan bod komen

-       Meest ingrijpende wijzigingen van de Wnra

-       De diversiteit van ‘de arbeidsovereenkomst’

-       Ontslagrecht met de preventieve ontslagtoets

-       Transitievergoeding  

-       Eenzijdige wijziging arbeidsovereenkomst

-       Binding aan een cao en eventuele complicaties

-       Ketenregeling voor bepaalde tijd contracten

-       Proeftijd

 

Resultaat

Door middel van interactieve werkvormen, casuïstiek en discussies leer je de meest ingrijpende wijzigingen van de Wnra kennen. Hierdoor ben jij in staat om deze nieuwe kennis in praktijk toe te passen. Dit betekent dat je goed voorbereid bent op inhoudelijk vlak, direct de vertaalslag kunt maken naar het dagelijkse werk en kunt anticiperen op de komst van de Wnra. Er is volop aandacht voor jouw persoonlijke Wnra vraag zodat je met veel tips, concrete handvatten en Wnra checklist de dag afsluit.