01-02-2024 / Interview

Kennismaken met Victor, Grow&Go'er en junior learning consultant.

Hoe onderscheid je je van andere learning consultants?

Als voormalig topsporter in het schaatsen ben ik heel gericht geweest op hoe je jezelf verbetert en ontwikkelt. Je bent dan als het ware je eigen leraar; wat werkt wel en wat werkt niet? En hoe stuur je hierop aan? Dat is iets waar je continu over aan het reflecteren bent. Al dan niet met een coach, of met jezelf in een oefensessie. Daarnaast werk je naar een doel toe. Dat doel is in de topsport geen gemiddeld doel, maar het ultieme doel.

Tijdens deze intensieve sportperiode heb ik veel ervaring opgedaan die ik meeneem naar hoe bedrijven doelen opstellen en hoe ze in ontwikkeling komen. In de sport ga je voor het hoogst haalbare. Je valt een keer en je leert ervan. Dat is heel waardevol. Daarnaast doe ik de studie Onderwijswetenschappen, waar ik alle leertheorieën onderzoek. Doordat ik beide kanten ken, als ‘deelnemer’ van de training en de theorie, krijg je een diepere reflectie. Ik denk dat je je als learning consultant hiermee onderscheidt.

 

Wat is een eigenschap waar een learning consultant mee verder komt?

Ik sport nog steeds veel, maar daar probeer ik nu vooral veel dingen uit. Zo ben ik naast schaatsen en wielrennen ook met boksen begonnen. Ik denk dat nieuwsgierig blijven naar nieuwe dingen je als learning consultant verder brengt. Ontdekken zit wel in mijn DNA. Ik hou van verre reizen maken en naast het sporten speel ik ook graag muziek. Dat doe ik vooral op de piano, maar soms ook een beetje op de gitaar. Het is leuk om op deze manier dingen te proberen, om feeling te krijgen bij de praktijk. Zodat je niet in theorie blijft hangen, maar echt stilstaat bij de vraag: hoe ervaar ik het?

 

Wat spreekt je aan in het Grow&Go programma?

In het Grow&Go programma krijg je de ruimte. Je kan op deze manier ontdekken waar je goed in bent en wat je uitdaagt. Ik kan verschillende aspecten bekijken en dat is heel leuk. Ik ben nog niet zo lang geleden gestart, maar ik heb er al twee blokken procesbegeleiding op zitten. Dat is meer de trainingskant opstap. En in een nieuw project waarmee ik net begonnen ben, ga ik e-learnings maken. Daarnaast is het de ideale combinatie met de afronding van mijn studie. Ik ben namelijk druk bezig met de onderwerpen motivatie en gedragsverandering voor trainingen. Grow&Go is het ideale leerlandschap met veel mogelijkheden.
 

Welk onderdeel past het best bij je?

Doordat er zoveel keuze is, kan ik nu nog niet zeggen wat ik het leukst vind. Maar gedragsverandering en motivatietechnieken waar ik me nu veel mee bezig hou, vind ik leuk om verder te ontwikkelen. We hebben net een kickoff gedaan bij een klant en ik vind het fijn dat we meteen in het diepe gegooid worden. Je draait meteen mee als learning consultant, onder begeleiding van onze projectleider Ilke. Het moedigt enorm aan om op deze manier bij een klant uitvraag te doen om slimme interventies te vinden. Je krijgt daarnaast veel vertrouwen. Binnen Grow&Go doe je sommige opdrachten samen en soms mag je ergens alleen op af. Je bewandelt je eigen leerpad.

Ik heb bewust nog niet te veel ingevuld. Ik vind het leuk om na te denken over het leeraspect in het algemeen en hoe ik daaraan kan bijdragen. Ik sta open voor verschillende dimensies en ben benieuwd op welke manier dat tot uiting komt.