KSF branchecertificaat

incompany
Deze training wordt op maat gemaakt, afgestemd op de doelgroep en de werkpraktijk.

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja ik wil contact

De Commissie Ontwikkeling & Certificering van de KSF, waar Tele’Train deel van uit maakt, heeft twee branchecertificaten ontwikkeld voor medewerkers klantcontact. Met als doel de kwaliteit van de medewerkers garanderen.

 

Op basis van de eind- en toets termen zijn verschillende opleidingen ontwikkeld die leiden tot certificeren van klantcontactmedewerkers.

 

Branchecertificaat A

Met het branchecertificaat A garanderen de KSF en Tele’Train het basisniveau van medewerkers die direct klantcontact hebben. Klanten ervaren ten minste een basisniveau aan klantvriendelijkheid, deskundigheid en oplossingsgerichtheid bij ieder contact dat ze hebben met een KSF- gecertificeerde medewerker. Ook kan de medewerker het vak in het bredere kader van de branche plaatsen en is mede daardoor inzetbaar bij meerdere organisaties.

 

Het examen voor branchecertificaat A bestaat uit twee delen, een theorie en een praktijk gedeelte. Nadat de medewerker de theorieopleiding heeft gevolgd, wordt de kennis getoetst doormiddel van een schriftelijk examen.

 

Branchecertificaat B

Met het branchecertificaat B garanderen de KSF en Tele’Train dat de medewerkers een expert worden op het gebied van klantcontact binnen de organisatie. De medewerker is een ervaren klantcontact medewerker met extra taken als begeleider van collega’s, vaagbaak en kwaliteitsbewaking. De medewerker toont voorbeeldgedrag met betrekking tot regels en instrueert medewerkers om deze te volgen en spreekt hen er zo nodig op aan.

 

Het branchecertificaat B examen bestaat ook uit twee onderdelen, een motivatiebrief en een assessment. De motivatiebrief wordt beoordeeld door de KSF, zij bepalen of de kandidaat doorgaat naar onderdeel twee. Onderdeel twee bestaat uit twee rollenspellen met acteur, een voorbereidende opdracht en evaluatie.

 

Kandidaten die branchecertificaat A nog niet hebben behaald maken eerst het online examen voor certificaat A. Wanneer ze deze hebben gehaald, kunnen ze opgaan voor branche certificaat B.