Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.
Ja ik wil contact

E-learning over data integriteit in het Japans, Chinees en Engels

Astellas, een farmaceutische organisatie die zich richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Medicijnen die alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar zijn. In Nederland, om precies te zijn Meppel, staat de grootste fabriek van de Europese tak. Hier werken zo’n 200 productie operators, deze medewerkers voeren het grootste deel van de dag handvaardigheden uit. Leg je deze handelingen stap voor stap uit op papier? Of maak je een filmpje met aan aantal aandachtspunten?

 

Aanleiding 

In 2018 ontstond bij Astellas de wens om een nieuwe introductie e-learning over GMP te laten ontwikkelen. Ze hebben toen Tele’Train en een aantal andere partijen uitgenodigd om een voorstel te doen voor de ontwikkeling hiervan. De keuze snel gemaakt. Al snel kwam er een tweede opdracht, het ontwikkelen van e-learning over data integriteit. Dat project is zo goed verlopen dat deze vertaald is naar het Japans, Chinees en Engels. Bij de derde opdracht, een verdiepingsmodule over data integriteit en een basismodule over gevaarlijke stoffen kwam Tele’Train met een detacheringsvoorstel. Dat voorstel kwam precies op tijd, want naast dew e-learningmodules was Astellas ook bezig met het opzetten van een nieuwe opleidingsstructuur.

 

Opleidingstoolbox

Het project waar Tele'Train tijdens de detachering meteen mee aan de slag gingen was het ontwikkelen van een ‘Opleidingstoolbox’. Deze box kan worden gezien als een gereedschapskist, met daar in alles wat je nodig hebt bij het ontwikkelen van leermateriaal. Naast templates voor modules zijn er ook documenten ontwikkeld die helpen bij het schrijven van filmscripts en het maken van schermfilmpjes en animaties. Er is voor allerlei leervormen iets heel specifieks uitgewerkt. Maar ook voor een aantal algemenere zaken, zoals het opstellen van leerdoelen. Het doel van deze ‘Opleidingstoolbox’ is het verlagen van de ontwikkeltijd van lesmateriaal voor de trainingsafdeling door een deel van het werk bij de inhoudsdeskundige te leggen. Door de standaard werkwijze lijkt het lesmateriaal tevens meer op elkaar en is het voor een nieuwe training specialist makkelijker om ingewerkt te worden.

 

Doorontwikkeling opleidingsbeleid

Nu de Toolbox af is staat de doorontwikkeling van het opleidingsbeleid op de planning. Gaandeweg merkten ze bij Astellas dat het in de business as usual lastig is om zelf het opleidingsbeleid te formuleren. Het is een creatief proces, de drukte van de dag zorgt hierbij voor veel vertraging. Met die reden hebben ze ervoor gekozen om Tele’Train de kar te laten trekken. De samenwerking met Tele’Train blijkt, vooral nu ze met het beleid en de structuur bezig zijn, een gouden greep. In het nieuwe beleid kijken ze bij Astellas goed naar waar ze energie in steken en verleggen dit naar efficiëntere trainingsvormen als het ‘just in time’ principe, ook wel werkplekleren genoemd.

 

Toekomstmuziek

Als het aan Astellas ligt zijn ze nog lang niet klaar. De producten die Astellas produceert worden steeds complexer, dat vraagt iets van een organisatie en haar personeel. Ze verwachten dat de nieuwe opleidingsstructuur de organisatie daar zeker bij gaat helpen.

Nieuwsgierig geworden?

Elkaar zien en spreken, dat werkt natuurlijk het best.

Contact